Borussia Dortmund - Real Madrid i CL-finalen

Tipping på Champions League-finalen

Publisert: 29/05/2024 Sist Oppdatert: 29/05/2024 8 minutter lesetid

Lørdag 1. juni møtes Real Madrid og Borussia Dortmund i Champions League-finalen på Wembley i London. Kampen er en av de aller største enkeltkampene i fotball og tiltrekker seg mengder av tilskuere og oddstippere. Markedene for CL-finalen er mange, og du kan blant annet finne over 12 000 ulike spill hos en av våre anbefalte bettingsider, Rabona! Det kan av og til være utfordrende å finne frem til beste Champions League odds eller hvordan utnytte Champions League betting på best mulig måte.

Derfor har vi samlet de beste Champions League oddstips, oppdatert Champions League odds, de beste bonusene på Champions League-finalen og alt du trenger å vite foran gigantoppgjøret i vår Champions League-artikkel.

Oppdatert Champions League odds

Champions League odds finner du på alle våre anbefalte bettingsider. Finalen i CL er kampen som skaper flest oddsspill i Europa, og selvsagt finner du alle typer markeder for Champions League betting. Dette er den oppdaterte vinneroddsen for kampen hos noen av våre utvalgte bettingsider.

BettingsideReal Madrid-seierUavgjortDortmund-seier
30Bet1,644,325,07
Ibet1,654,205,30
Qbet1,644,325,07
Rabona1,664,004,75
Red Dice1,664,004,75
Spill på Champions League-finalen hos 30Bet!

Oddsfavoritter i Champions League-finalen

Det er ikke uventet at Real Madrid er den store favoritten i Champions League 2024. Laget er det mestvinnende laget i CL-historien med hele 14 titler. Kun 3 av 17 finaler har laget fra den spanske hovedstaden tapt!

Dortmund har ikke en like lang liste over meritter i Champions League, men laget har kommet til to finaler i deres 114 år gamle eksistens. De vant CL-finalen i 1996/97, der Juventus ble slått 3-1 i finalen, mens de tapte den heltyske CL-finalen mot Bayern München i 2012/13-sesongen.

Den tyske CL-finalisten endte på en litt skuffende femteplass i tysk Bundesliga – hele 27 poeng bak suverene Bayer 04 Leverkusen. Real Madrid vant på sin side La Liga ganske overlegent foran Barcelona og Girona.

Spillere å se opp for i CL-finalen

Flere spillere har potensiale til å bli matchvinnere og helt avgjørende for sitt respektive lag i lørdagens CL-finale. Vi har sett nærmere på et knippe spillere som kan gi deg god Champions League odds for scoringer i finalen.

Jude Bellingham, Real Madrid

Den britiske midtbanespilleren har vært i fyr og flamme i hans debutsesong i Spania, og han kan fort ende opp med å vinne Gullballen for sine prestasjoner. I en offensiv midtbanerolle har han banket inn hele 19 mål i La Liga denne sesongen. Det er kun Artem Dovbyk og norske Alexander Sørloth som har scoret mer enn engelskmannen i den spanske toppdivisjonen! Legger du til at han også har seks målgivende pasninger denne sesongen, er det ingen tvil om at denne mannen kommer til å bli spennende å følge med på under CL-finalen.

Nylig ble også Jude Bellingham kåret til årets spiller i La Liga.

Akkurat nå står Jude Bellingham i 2,10 i odds til å score mål i CL-finalen hos iBet.

Vinicius Junior, Real Madrid

Den brasilianske vingen Vinicius Junior er inne i sin sjette sesong for den spanske storklubben, og de seneste sesongene har han virkelig levert på høyeste nivå. Med hans hurtighet, eminente teknikk og dribleferdigheter er han en viktig brikke i det offensive spillet til Real. Denne sesongen har han scoret 15 mål i La Liga, mens han totalt for Real Madrid står med imponerende 82 mål og 75 målgivende på 263 kamper. Kanskje blir det en ren duell mellom Vinicius på venstre flanke og nordmannen Julian Ryerson på høyrebacken i CL-finalen.

Vinicius Junior står i 2,20 i odds hos 30Bet til å score i finalen mot Dortmund.

Spill på Champions League-finalen hos iBet!

Niclas Füllkrug, Borussia Dortmund

Füllkrug kom til Dortmund et par kamper inn i årets sesong, etter at han blomstret i klubber som Hannover 96 og Werder Bremen. Den 31 år gamle spissen debuterte også på landslaget så sent som i 2022, der han står med 11 mål på 15 kamper. Denne sesongen har han vært en av Dortmunds viktigste offensive spillere, der han har bidratt med 12 mål og 8 målgivende i den tyske Bundesligaen. I tillegg har han satt inn tre mål og to målgivende i Dortmunds vei til finalen.

Niclas Füllkrug står i 4,20 i odds til å score i CL-finalen hos Rabona.

Donyell Malen, Borussia Dortmund

Den offensive nederlandske spilleren er klubbens toppscorer med 13 mål i Bundesligaen, og trolig blir hans fart og scoringsevne svært viktig for den tyske underdogen. For trolig blir det kontringer som kan bli avgjørende for Dortmund mot den store favoritten Real Madrid. Malen er inne i sin tredje sesong i den tyske bundesligaen og har hatt sin mest suksessfulle sesong. I Champions League har det riktignok kun blitt ett mål på nederlenderen, som har mistet de fire siste kampene mot Atletico Madrid og Paris Saint-Germain grunnet skader.

Donyell Malen står i 4,83 til å score i CL-finalen hos Qbet.

Skader og suspensjoner foran CL-finalen

Hos Dortmund er spissen Sebastian Haller usikker grunnet skade, mens backen Ramy Bensebaini og vingen Julien Duranville er uaktuelle.

Hos Real er det usikkerheter på keeper-rollen, der Thibaut Courtois er tilbake etter skade, mens Andriy Lunin har imponert gjennom sesongen. David Alaba og Aurelien Tchouameni er uaktuelle grunnet skade.

To spillere spiller garantert sin siste kamp for klubben i CL-finalen. Real Madrids Toni Kroos og Dortmunds Marco Reus forlater begge sine respektive klubber etter sesongen, der Kroos har valgt å trappe ned. Trolig venter noen år i amerikansk fotball for Dortmund-legenden Reus.

Spill på Champions League-finalen hos Qbet!

Veien til CL-finalen

Slik kom Real Madrid og Dortmund til finalen i Champions League 2023/24.

Toni Kroos spiller sin siste kamp for Real Madrid i CL-finalen lørdag 1. juni

Real Madrid

Real Madrid hadde få problemer med å kvalifisere seg fra gruppespillet. I en gruppe med Napoli, Braga og Union Berlin tok de seks av seks seire og toppet gruppen. I åttedelsfinalen ble RB Leipzig slått ut med 1-0 i Tyskland og 1-1 på hjemmebane, men laget var heldige som slapp unna flere baklengsmål mot det tyske laget.

I kvartfinalen var det klart for storoppgjør mot Manchester City – som mange mente burde vært CL-finalen i 2023/24. Det første oppgjøret i Madrid endte med målfest og 3-3. I returoppgjøret var også lagene like gode, og kampen endte med 1-1 etter 90 minutter og overtid. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille de to lagene. Der var Real best og vant 4-3. Heller ikke semifinalen gikk uten dramatikk, og etter 2-2 i Tyskland mot Bayern München, skulle det bli en svært så spennende returkamp på Santiago Bernabeu. Bayern tok ledelsen ved Alphonso Davies etter 68 minutter, og ledelsen holdt seg frem til det gjenstod 2 minutter på klokken. Da dukket den innleide spissen Joselu opp og sørget for utligning og en matchvinnerscoring på overtid.

Borussia Dortmund

Dortmund havnet i CL-gruppe F sammen med Paris Saint-Germain, Milan og Newcastle – også kalt «dødens gruppe». Her var det kamp til døren om hvem som skulle gå videre. Dortmund åpnet svakt med 0-2 for PSG og 0-0 mot Milan, men hektet seg på i kampen om avansement ved å slå Newcastle borte. Med 2-0 hjemme mot Newcastle og 3-1 borte mot Milan, trengte de bare poenget mot PSG for å vinne gruppen. Med 1-1 toppet de gruppe F foran PSG og Milan (begge med 8 poeng).

I åttedelsfinalen spilte Dortmund uavgjort borte mot PSV Eindhoven, men vant 2-0 hjemme takket være scoringer av Jadon Sancho og Reus. I kvartfinalen ble det svært så spennende, etter at laget tapte 2-1 borte mot Atletico Madrid i første kamp, mens hjemmekampen ble en klassiker. Brandt og Ian Maatsen sørget for 2-0 til pause, men et selvmål av Mats Hummels og påfølgende utligning av Angel Correa, sørget for at hjemmelaget måtte angripe. Men takket være Füllkrug og Marcel Sabitzer tok Dortmund seg videre med 5-4 sammenlagt.

I semifinalen ble det et nytt møte med grupperivalene PSG, og et sterkt Dortmund-lag vant 1-0 både på hjemmebane og bortebane for å gå til finalen.

Spill på Champions League-finalen hos Rabona!

Kampanjer på Champions League-finalen hos våre anbefalte bettingsider

CL-finalen er den viktigste kampen for mange oddstippere, og derfor tilbyr også flere bettingsider spennende kampanjer på nettopp denne kampen. Flere av våre anbefalte bettingsider har satt opp spennende kampanjer med gratisspill på CL-finalen. Slik utnytter du tilbudene.

Qbet – spill på Champions League-finalen og få gratisspill

Hos Qbet kan du hente ut opptil 400 kr i gratisspill ved å spille på CL-finalen på Wembley. Du trenger bare å registrere en konto og plassere et live-spill på CL-finalen hos vår anbefalte bettingside for å utnytte tilbudet.

Spill for 350 kr og motta et gratisspill på 100 kr

Spill for 600 kr og motta et gratisspill på 200 kr

Spill for 1200 kr og motta et gratisspill på 400 kr

Les mer om hvordan du utnytter tilbudet på Qbet.

iBet – spill live på CL-finalen og få gratisspill

Også iBet tilbyr sine spillere gratisspill ved å tippe på Champions League-finalen. Her kan du hente ut opptil 200 kr i gratisspill ved å spille live på lørdagens toppkamp. Slik fungerer kampanjen hos iBet.

  • Spill for 200 kr – få et gratisspill på 50 kr
  • Spill for 300 kr – få et gratisspill på 100 kr
  • Spill for 500 kr – få et gratisspill på 200 kr

Les mer om kampanjen på Ibet og spill live på CL-finalen for å aktivere gratisspillet.

Bettingtips Dortmund – Real Madrid

Real Madrid og Dortmund har møttes 14 ganger i Champions League-sammenheng. Det har endt med 3 Dortmund-seire, 5 uavgjorte kamper og 6 Real Madrid-seire. Ofte har det endt målrikt, som i 2017/18, da Real vant 3-2 hjemme og 3-1 borte. I 2017/18 endte begge oppgjørene 2-2, mens i 2013/14 ble det 0-2 og 3-0 i favør Real Madrid i kvartfinalene.

De fire siste oppgjørene har alle endt over 2,5 og begge lag scorer, mens det kun én gang har endt med mindre enn 2 mål – i 0-0-oppgjøret i 1997/98. Vi tror begge lag scorer kan være et godt tips på CL-finalen.

  • Du får akkurat nå 1,76 i odds på at begge lag scorer hos 30Bet.

Vinicius Junior har en egen evne til å dukke opp akkurat når laget hans trenger det som mest. Brassen gikk glipp av tre kamper i gruppespillet, men sørget for to mål og tre målgivende på de tre han spilte. I utslagsrundene har han vært en svært viktig brikke. Mål mot RB Leipzig i åttedelsfinalen, to målgivende i kvartfinalen mot City og to viktige bortemål mot Bayern i semifinalen.

Vi tror at vingen kan bli tungen på vektskålen for Real nok en gang.

  • Du får nå 5,00 i odds på at Vinicius scorer først i CL-finalen hos Rabona.

Casinoekspert - 14 års erfaring i bransjen

Egil startet opp i casinobransjen tilbake i 2009, og har flere års direkte erfaring fra noen av de største casinoene i bransjen, inkludert Unibet, Betsson, Bet365 med flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *