Fantasy Premier League – Tips og ekspertråd for GW 14

Publisert: 01/12/2023 Sist Oppdatert: 01/12/2023 5 min lesetid
Fantasy Premier Liga Norge runde 14 2023

Gameweek 13 er nå historie. Det var en rolig fotballrunde som ga oss mye godt og blandet. Vi skal se nærmere på de viktigste hendelsene fra runde tretten av Fantasy Premier League, og dykke dypere inn i spillervalg for GW 14. Det er Champions- og Europa League i midtuken, så det er viktig å spare byttet til nærmere deadline. Runden sparkes i gang igjen på lørdag klokken 16:00. Lykke til i kommende runde.

Oppsummering av Gameweek 13

Runden startet med storkampen mellom Manchester City og Liverpool på Etihad. Kampen endte 1-1. Erling Haaland og Mohamed Salah var populære kapteinsvalg for GW 13. Haaland kom seirende ut av den duellen. Han endte på 7 poeng, mens Salah avsluttet runden på 5 poeng. Jeremy Doku som ikke leverte noen målpoeng, fikk med seg hele 3 bonuspoeng etter sin prestasjon på banen.

Burnley tok i mot West Ham United, som endte med en sen 1-2 seier til gjestene. Det var mange spørsmål rundt Jarrod Bowen før denne kampen om han ville bli klar eller ikke. Siden det var mye usikkerhet, var det også mange som valgte å starte han. Til skuffelse for mange så ble ikke Bowen med i troppen på grunn av væske i kneet sitt. Så nå er vi i samme situasjon og lurer på om han blir klar for GW 14? En som mange valgte å bytte sideveis til, var Mohammed Kudus. Det viste seg å være et smart bytte, siden Kudus leverte to målgivende og endte på 10 poeng.

Nykommeren Luton Imponerer

Luton Town tok imot Crystal Palace, det endte 2-1. Eberechi Eze var det mest populære valget fra Crystal Palace før runden, men det endte med at han måtte gå av med skade igjen. Michael Olise er tilbake igjen og var eneste målscoreren fra Palace, han endte på 10 poeng.

Nottingham Forest mot Brighton endte opp med å bli en målrik kamp, som endte 2-3. Mitoma var også en det var mye usikkerhet rundt før kampstart, noen meldte han ute og noen mente han var klar. Han spilte ikke kampen, og igjen var det mange Fantasy-managere som måtte ty til spillere fra benken. Ansu Fati måtte gå av etter 20 minutter spilt, da kom Joao Pedro på. Pedro endte opp med to scoringer, og hvis du fortsatt sitter med han i laget ditt, gratulerer med 13 poeng der.

Brentford hadde besøk av Arsenal som siste kamp på lørdagen, det endte 0-1. Arsenal ser bunnsolide ut bakover, og virker å styre mer av kampene nå. Det blir dog ikke like mange mål, Havertz ble eneste målscorer etter en målgivende fra Fantasy-stjernen Bukayo Saka. Forsvarslinjen fikk med seg poeng for rent bur, og Zinchenko tok med seg 3 bonuspoeng på toppen av det hele.

Øvrige kamper

Resten av runden gikk så som så. Ollie Watkins fikk med seg et mål fra kampen mot Tottenham, Cash skapte hodebry for mange og Pedro Porro fra Spurs viste seg frem med enda en målgivende. Manchester United begynner å stable seg på beina igjen, og slo Everton 3-0 på bortebane. Marcus Rashford med en straffescoring, Bruno Fernandes og Diogo Dalot stod for en målgivende pasning hver. Wolverhampton måtte se seg slått av Fulham på mandagskvelden, likevel leverte Hwang Hee-chan og Matheus Cunha hver sin scoring.

GW 14: Spillervalg og ekspertråd

Det er et par ting som fortsatt skaper hodebry for mange Fantasy-managere. På toppen av skadeproblematikken er det også nå kamper i midtuken. Derfor er det viktig å avvente med byttet ditt til nærmest mulig deadline, sånn at du får med deg all nyttig informasjon fra pressekonferanser etc.

Matty Cash er førstemann ut denne uken. Han ble igjen tatt av før spilte 60 minutter. I tillegg fikk han med seg et gult kort. Med det kampprogrammet som venter Aston Villa, kan det være lurt å finne en erstatter for han. De møter nå Bournemouth, dermed er det også helt greit å spille ham i kommende runde. Gode alternativer for Cash er spillere som William Saliba eller Zinchenko fra Arsenal. De ser gode ut bakover nå og har mer kontroll over kampene. Tsimikas fra Liverpool som har 3 kommende kamper som ser bra ut på papiret. Eller hvis du er en av de med ekstra penger i banken, så har du alltids Trent Alexander-Arnold.

Midtbanespillere

Så er det over til midtbanen, hvor Bowen og Mitoma fortsatt er flagget og står som 50% sjanse for å kunne spille. Før du gjør noen valg angående en av disse, eller begge to, ville vi ventet til nærmere deadline. Brighton skal spille kamp i midtuken, der det er mulig å få med seg noe informasjon. Hvis du er bestemt på at en av disse ryker før kommende runde, så ville vi sett på andre alternativer. Bryan Mbeumo er soleklart førstevalget på vår liste, Brentford møter Luton Town og har et bra kampprogram fremover. Hvis du allerede eier Mbeumo, ville vi sett på enten Cole Palmer fra Chelsea eller Anthony Gordon fra Newcastle. Newcastle sitt kampprogram ser bra ut fra GW15, mens Chelsea sitt program fra runde 16 ser fantastisk ut. Det er aldri dumt å være tidlig ute!

Wildcard joker

Skal du bruke Wildcard-joker snart eller ønsker du å gå utenfor template-lagene? Vi skal se nærmere på differensial-spillere med lav eierandel. Du har Yoane Wissa fra Brentford, som nå møter Luton Town. Han har en eierandel på 8.6%, og det er gode muligheter for å hente noen poeng her. For £7.8m kan du hente Gabriel Martinelli fra Arsenal, han har en beskjeden eierandel på 7.6%. Hvis ikke har du den åpenbare differensial-spilleren fra West Ham United, Mohammed Kudus. Han har en eierandel på 2.7% og leverte hele 10 poeng i GW 13! Fortsetter han den gode formen?

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *