Ivan Toney’s straff ble redusert på grunn av spilleavhengighet

Publisert: 27/05/2023 Sist Oppdatert: 27/05/2023 2 lesetid
toney utestengt

Ivan Toney ble diagnostisert med spilleavhengighet etter anklagen om 232 brudd på engelsk fotballs regler. Washington Post melder at dommen ble publisert fredag av en uavhengig reguleringskommisjon.

Brentford-spissen ble sist uke straffet for gambling, og utestengt i åtte måneder. Kommisjonen sa i sin rapport at straffen kunne ha vært verre hvis det ikke hadde vært for diagnosen.

Toney er blitt utestengt fra all fotball og fotballrelatert aktivitet med øyeblikkelig virkning frem til 16. januar 2024. Han fikk også en bot på 50.000 pund.

Toney spilte odds på eget lag

Blant et «betydelig antall brudd» kunne noen av Toneys spill ha resultert i den maksimale straffen på livstid, sa rapporten. De inkluderte 13 spill på hans eget lag for å tape. Kommisjonen beskrev Toney som en «omfattende gambler» som det engelske fotballforbundet hevder var del av et «sofistikert system» for å plassere spill over en lengre periode.

Vitnesbyrd fra Dr. Philip Hopley, en psykiater, spilte en betydelig rolle i reduksjonen på Toneys utestengelse. Kommisjonen sa at spillerens spilleavhengighet ga «betydelig formildning.» Toney hadde allerede fått en potensiell 15 måneders suspensjon redusert til 11 måneder fordi han tilsto anklagene.

Kommisjonen sa at Hopleys diagnose var av «særskilt viktighet» og skulle resultere i en «betydelig reduksjon» av forbudet.

«Mangelen på kontroll spilleren har med hensyn til gambling er tydeligvis en refleksjon av hans diagnostiserte spilleavhengighet,» sa avgjørelsen. «Situasjonen synes å være at Mr. Toney har sluttet å gamble på fotball, selv om han fortsatt gambler på andre sporter og casinospill. Han er bestemt på å ta tak i sitt spilleproblem med terapi ved slutten av denne sesongen.

«Tatt i betraktning alle disse sakene, reduserer kommisjonen sanksjonen med 3 måneder til en suspensjon på 8 måneder.»

En av Premier Leagues mest produktive spisser

Toney har etablert seg som en av Premier Leagues mest produktive spisser etter å ha spilt tidlig del av karrieren i de lavere divisjonene av engelsk fotball. Mens han var i Newcastle, hadde han lån i Barnsley, Shrewsbury, Scunthorpe, Wigan og Peterborough før han ble med i Brentford i 2020.

Anklagene gjelder en periode på fem sesonger fra 25. februar 2017 til 23. januar 2021. FA-reglene sier at spillere «ikke skal satse, verken direkte eller indirekte, eller instruere» folk til å satse på fotball for å beskytte sportens integritet. Blant anklagene var det 29 spill eller instruksjoner om å satse relatert til klubber Toney var registrert hos eller på lån hos på det tidspunktet.

Spilte ikke selv

Toney spilte ikke i noen av de syv kampene der han satset på eget lag til å tape. Det var 15 spill på ham selv til å score i kamper der han faktisk spilte.

Ifølge rapporten innrømmet Toney at han «gjentatte ganger løy» da han fortalte FA under et intervju at han ikke satset på fotball. Kommisjonen fant også ut at Toney forsøkte å skjule nivået av hans gambling ved å bruke andres spillkontoer. FA hadde foreslått en minimum 12-måneders suspensjon, samt å utsette startdatoen til begynnelsen av neste sesong.

Toney vil få lov til å returnere til trening med Brentford for de siste fire månedene av forbudet hans.

«Jeg er naturligvis skuffet over at jeg ikke kan spille de neste åtte månedene,» skrev han på Twitter da forbudet hans ble kunngjort.

Suspensjon kommer på et tidspunkt da han er på toppen av karrieren. Han har scoret 20 mål i ligaen denne sesongen, med bare Erling Haaland og Harry Kane foran seg. I tillegg ble han også kalt inn til tjeneste på det Engelske landslaget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *