Eurovision 2023 oddstips

Oddstips på Eurovision 2023 – Din ultimate guide

Publisert: 11/05/2023 Sist Oppdatert: 14/05/2023 11 lesetid

Den store Eurovision finalen, også kalt Melodi Grand Prix som vi alle har ventet på, er bare dager unna. Hele Europa er klare for å finne ut av hvem som stikker av med seieren i Eurovision 2023, etter at det var Ukraina som vant i 2022. Før vi kommer til finalen, må vi derimot gjennom et par semifinaler til, for å avgjøre hvilke 26 land som skal stå igjen under finalen som arrangeres lørdag 13. mai.

Her kan du se det endelige resultatet i finalen!

Det er den 67. utgaven av konkurransen som arrangeres i år, og selv om det var Ukraina som vant i fjor, er det Storbritannia som havnet på andreplass som står for vertskapet i år. I denne guiden vil vi gå gjennom de ulike bidragene som deltar og fortelle deg alt det er å vite før den store finalen denne helgen.

Eurovision 2023 – Våre beste oddstips

Det er alltid spennende å se hvilke land som allerede nevnes som favoritter langt før finalen og i år er selvsagt ingen unntak. Uten tvil er det Sverige som ligger på toppen blant Eurovision 2023 oddstips-favorittene denne gangen og om vi skal se på historikken, ville det vært langt fra første gangen at en favoritt stikker av med seieren. 

De siste årene, der Ukraina, Italia og Nederland har vunnet, har de også vært store favoritter før finalen ifølge oddstips. Utover Sverige, er det mange med en stor forkjærlighet for årets bidrag fra Finland, og i Skandinavia har den til og med flere seere på YouTube enn Sverige sin Tattoo.

Tyskland sitt bidrag i år er også verdt å nevne her, da rock og metal sanger har en nokså god vinner rekord i Eurovision, som Finland sin Lordi og Italia sin Måneskin.

I tillegg er mulige vinnere Frankrike, Norge og Ukraina. Husk derimot på at oddsen på de ulike bookmakerne kan fortsatt endre seg etterhvert som vi nærmer oss finalen. Etter den andre semifinalen som arrangeres i dag 11.mai, kan mye endre seg, så her er det bare å følge med.

Spill på Eurovision 2023 hos Rizk her

De første 10 finalistene er klare

Når årets konkurranse satte i gang, var det hele 37 land som hadde meldt seg på, men det skal altså stå igjen kun 26 land til finalen denne lørdagen. Den første semifinalen fant sted den 9. mai, hvor de første 15 landene konkurrerte om sin plass i finalen. Etter den første semifinalen var det 5 land som ble eliminert, så verken Latvia, Irland, Malta, Nederland eller Aserbajdsjan vil delta i finalen i år.

Disse deltok i den første semifinalen den 9. mai:

 • Irland
 • Latvia
 • Kroatia
 • Portugal
 • Norge
 • Malta
 • Aserbajdsjan
 • Serbia
 • Finland
 • Tsjekkia
 • Israel
 • Sverige
 • Nederland
 • Sveits
 • Moldova

Klart for den andre semifinalen

Dermed er det klart for den andre semifinalen som finner sted den 11. mai og det igjen skal stemmes frem 10 land som skal videre i finalen.

Allerede på den andre semifinalen vil du selvsagt ha muligheten til å spille på oddsen på alle de ulike deltakerne. Her kan vi anbefale bookmakerne Rizk og Guts som begge tilbyr gode odds på flere ulike markeder på Eurovision. Enten du ønsker å være med å tippe på hvem som kvalifiserer seg til finalen, hvem som ikke går videre til finalen eller allerede hvem som stikker av med seieren under finalen, vil du finne oddsen hos dem.

Disse vil delta i den andre semifinalen den 11. mai:

 • Belgia
 • Armenia
 • Estland
 • Danmark
 • Kypros
 • Romania
 • Hellas
 • Island
 • Australia
 • Albania
 • Litauen
 • Østerrike
 • Polen
 • Georgia
 • Slovenia
 • San Marino

Bli kjent årets artister

Nå som det bare er noen få dager igjen til den store finalen, er det kanskje på tide å bli bedre kjent med hvilke artister og låter vi kan forvente å høre. Enten det er for at du skal gjøre et bedre valg før du tipper på hvem som stikker av med seieren, eller om du bare er nysgjerrig på de ulike bidragene kan du fortsette å lese nedenfor. Vi introduserer alle låtene for årets Eurovision.

Spill på Eurovision 2023 hos Rizk her

Norge – Queen of Kings – Alessandra

Vår egen favoritt selvsagt er Alessandra med låten Queen of Kings, som har blitt beskrevet som en fengende låt med inspirasjon fra andre artister som Lady Gaga og Ava Max. Det er over 40 millioner avspillinger på Spotify hittil, så det er god grunn til å tro at Alessandra kan bringe seieren hjem til Norge i år. Alessandra har ifølge Guts 25.00 i odds for å vinne hele finalen. Er du enig?

Alessandra Queen of Kings

Frankrike – Évidemment – La Zarra

Frankrike slår til nok et år med en så fransk låt som det kan få blitt. Her får vi en morsom kombinasjon av sofistikasjon, forførelse og et hint av elektronisk musikk. La Zarra viser seg å være manges favoritt allerede, så det ligger an til god konkurranse for Norges bidrag. Sjekker vi innom Rizk er oddsen satt til 15.00 for Frankrikes bidrag.

Tyskland – Blood & Glitter – Lord of The Lost

Lord of The Lost har ingenting med Lord of the Rings å gjøre, her kan du forvente glam og metal i ett og samme band, en beskrivelse de visstnok er meget stolte over. I Tyskland sitt bidrag fra Blood & Glitter vil det være muligheter for å både rocke med dansefoten, men også muligheten for litt head-banging for de som foretrekker det. Her ligger oddsen på 150.00.

Italia – Due vite – Marco Mengoni

Due vite – Marco Mengoni

Marco Mengoni sin låt Due Vite er både oppløftende og optimistisk. Selv for vi som ikke forstår italiensk, er det tydelig i sangen at det er mye lidenskap bak låten og vokalene til sangeren viser seg spesielt godt i det siste refrenget. Her har Italia fått en odds på 65.00.

Spania – Eaea – Blanca Paloma

Spania slår til med en låt som er lagd for å få deg opp av stolen og å danse. Her har Blanca Paloma hentet inspirasjon fra en arabisk melodi, kombinert med flamenco rytmer i tillegg til at det er flott koreografi. Spania har fått en odds på 20.00 hos Rizk.

Storbritannia – I Wrote A Song – Mae Muller

Storbritannia sin sang kunne ikke passet bedre, den handler nemlig om å skrive en sang som skal inn i en låtkonkurranse. Mae Muller tilfører masse av personlighet på scenen og har fått en odds på 65.00 for å vinne hos Guts.

Kroatia – Mama ŠČ! – Let 3

Vi legger først og fremst merke til antrekket hos Let 3 som har gått for militære antrekk med en fetish vri og fake bart, og sangen skiller seg ikke noe mindre ut den heller. En sang du legger merke til som er like deler merkelig og underholdende har landet Kroatia med en odds på 200.00 for å stikke av med seieren under finalen.

Portugal – Ai Coração – Mimicat

Årets bidrag fra Portugal ha fått 200.00 i odds, en sang som verken er ny eller ukjent, men fått nytt liv takket være Mimicat. Hun bringer kabaret til scenen som er med på å øke opplevelsen av sangen skrevet over et tiår siden.

Finland – Cha Cha Cha – Käärijä

En av årets store favoritter er Cha Cha Cha fra Finland som har 3.50 i odds hos Rizk, byr på aggressiv techno. Utover i sangen skjer det derimot en liten forvandling og det går fra å være nokså mørkt og dystert til å være en gledelig og energisk pop-sang.

Serbia – Samo mi se spava – Luke Black

Hvis det er pulserende elektronisk musikk du foretrekker, vil kanskje Luke Black sitt bidrag falle i smak? Den handler om angsten mange av oss kjente når vi skulle ut i den ekte verden igjen etter Covid. Denne eksperimentelle sangen gir Serbia 175.00 i odds.

Tsjekkia – My Sister’s Crown – Vesna

Tsjekkia sitt bidrag i år fremføres i en kombinasjon av Ukrainsk, Tsjekkisk, Engelsk og Bulgarsk. Sangen handler om sterke kvinner, men har også blitt tolket som en slags solidaritet med Ukraina. Vesna har 65.00 i odds hos Rizk.

Israel – Unicorn – Noa Kirel

Det er en av Israel sine største popstjerner som representerer landet i år og Noa Kirel imponerer med koreografien på scenen mens hun synger om å skille seg ut fra mengden. Unicorn sangen har 25.00 i odds hos Guts.

Sverige – Tattoo – Loreen

Loreen er ingen ukjent artist i Eurovision eller MGP, da hun tidligere har vunnet for Sverige. Årets sang bygger seg opp og opp med elektronisk pop og hun får virkelig vist frem sine vokaler, en klar favoritt blant mange gir sangen en odds på 1.50.

Tattoo - Loreen

Sveits – Watergun – Remo Forrer

Watergun er en anti-krig-sang om to gutter som lekte krig i sin barndom, men som plutselig får oppleve det i det virkelig liv som voksne. En melankolsk ballade med pianomusikk fra Sveits lander dem med 100.00 i odds.

Moldova – Soarele şi Luna – Pasha Parfeni

Pasha Parfeni blir i år med for tredje gang, denne gangen med en sang som vil få alle med på dansegulvet. Folkemusikk blandes med house og fløytespill, noe som sørger for at Moldova skiller seg ut og har 200.00 i odds til finalen.

Belgia – Because of You – Gustaph

Sangen fra Belgia utstråler positivitet og er den typen sang som får hendene opp i været, i ekte 90-talls house-stil. Dette er en mild, men underholdende sang og har 350.00 i odds.

Armenia – Future Lover – Brunette

En storslått sang fra Brunette er det som representerer Armenia i år. Balladen med orkestermusikk er den type sang vi kunne sett for oss i storslåtte dramatiske filmer som gir landet 125.00 i odds.

Estland – Bridges – Alika

Gjør deg klar for en emosjonell sang fra Estland. Alika henter frem sin indre Adele i denne balladen og står sammen med en selvspillende piano på scenen, før hun avslutter med å spille den selv. 300.00 i odds for Estland.

Danmark – Breaking My Heart – Reiley

Hjerteknuseren fra Danmark har 500.00 i odds for å stikke av med seieren på lørdag. Sangen er både fengende, lystig og fylt med lidenskap, men det gjenstår å se om det holder for å vinne.

Kypros – Break a Broken Heart – Andrew Lambrou

Det er mange knuste hjerter i årets Eurovision, og Andrew Lambrou forteller at det ikke er mulig å knuse noe som allerede har blitt knust. Denne balladen er av typen vi kunne sett for oss dukke opp på radioen og har 300.00 i odds for å vinne.

Romania – D.G.T. – Theodor Andrei

Theodor Andrei har uten tvil gått for å skille seg ut gjennom en unik sang, da han synger om en partner som kontrollerer han gjennom sex. Dette er den typen sang du enten elsker eller hater, med 500.00 i odds for å stikke av med seieren.

Hellas – What They Say – Victor Vernicos

Den yngste deltageren fra Hellas i historien, og han tar med seg en ballade som viser en dyp og emosjonell side ved ham. Dette er en sang som er langt mer moden enn vi skulle trodd fra en artist på denne alderen og har 500.00 i odds for seieren i finalen.

Island – Power – Diljá

Årets artist fra Island er tidligere gymnast og har selv sagt at hun vet hva som skal til for å ha et vellykket bidrag i konkurransen. Dette er en energisk poplåt med et refreng som setter seg i hodet øyeblikkelig, og har 300.00 i odds hos Guts.

Australia – Promise – Voyager

Artisten spør alle lyttere om du noen gang har gjort noe lignende tidligere. Svaret på spørsmålet er selvsagt ja, når det handler om du noen gang har kastet deg rundt på dansegulvet til Duran Duran låter. Dette er uten tvil ett av årets bidrag du vil legge godt merke til, og har 200.00 i odds.

Albania – Duje – Albina & Familja Kelmendi

Sangen fra Albina & Familja Kelmendi er både teatralsk og dramatisk og forteller om viktigheten av familie og å akseptere menneskene du elsker for hvem de er. Her er det imponerende vokaler og Albina har fem familiemedlemmer med henne på scenen. Guts har listet opp Albania med 500.00 i odds.

Litauen – Stay – Monika Linkytè

Det er ikke lett å elske noen som meg, forteller Monika Linkytè, i en sensitiv og personlig sang om det å hjelpe noen gjennom depresjon. 400.00 i odds for seieren for Litauen.

Østerrike – Who The Hell Is Edgar? – Teya & Salena

En danselåt om vi noen gang har hørt en, som riktignok handler om å være besatt av sjelen til Edgar Allan Poe. Dette er en sang som du vil gå å nynne på etter å ha hørt den en gang og har fått Østerrike 75.00 odds hos Rizk.

Polen – Solo – Blanka

En uskyldig og oppløftende sang kommer fra Polen og Blanka, med en reggae-pop lyd. Scenen rundt Blanka fanger hennes tilbakelente øy-vibber og her vil du også få litt morsom koreografi du kan øve deg på. Det ligger på en 250.00 i odds for Polen.

Georgia – Echo – Iru

Iru har tidligere vunnet Junior Eurovision, men er nå tilbake for å stikke av med storgevinsten. Sangen eksploderer på scenen med trommelyder og sterke vokaler, noe som har gitt Georgia 350.00 i odds.

Slovenia – Carpe Diem – Joker Out

Joker Out bidrar med en radiovennlig pop-rock sang i år, og er enkelt og greit en hyllest til deres egen kjærlighet til musikk. Vi får se om hyllesten er nok til å gi dem seieren, som har 250.00 i odds.

San Marino – Like An Animal – Piqued Jacks

Piqued Jacks er som å se en ung Mick Jagger, da han tar med seg både sexappeal og stil på scenen. En rockelåt med raskt tempo og en energi som virkelig byr på seg selv. Med 500.00 i odds til finalen, gjenstår det å se om den unge Mick Jagger har det som skal til for å vinne.

Spill på Eurovision 2023 hos Rizk her

Eurovision finalen sendes live

Du vil selvsagt ha muligheten til å følge med direkte på NRK1 når Eurovision sendes lørdag den 13. mai. Det er også andre kanaler som tilbyr live sending om du for eksempel kunne tenkt deg å få med live kommentarer fra noen andre enn våre egne norske programledere. Vil du helst slippe kommentarene, kan du også se det hele live på YouTube.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *