UAB Payrnet mister lisensen – kunder får søke om refusjon!

Publisert: 24/06/2023 Sist Oppdatert: 16/08/2023 2 lesetid
Bonk of Lithuania ble mildt sagt ikke imponert over det de fant hos MuchBetter sin betalingsleverandør UAB Payrnet.

Investigasjonen som Bank of Lithuania har utført mot UAB PayrNet, konkluderer med så grove lovbrudd at lisensen trekkes tilbake. I tillegg ble det avdekket at gjelden overgår deres eiendeler, noe som betyr at de er insolvente. Dermed melder UAB PayrNet oppbud, som er det samme som konkurs. Lovbruddene omfatter alvorlige og gjentatte brudd på juridiske handlinger. All informasjon er hentet fra hjemmesidene til Bank of Lithuania.

Nå kan du endelig søke om refusjon av utestående midler på MuchBetter!

Informasjonsskriv fra MuchBetter til alle kunder med utestående midler

Alle kunder som har utestående midler hos MuchBetter får nå en e-mail fra kundeservice, der de informeres om at eventuelle pågående uttak vil returneres til kontoen på e-Lommeboken. De opplyser at det er veldig viktig at totalt utestående saldo for hver person må vises på lommeboken i Appen til MuchBetter. Samtidig sier de at de vil komme tilbake innen kort tid med mer informasjon og instruksjoner på hvordan kreve pengene.

Midlene er sikre, og kunder kan snart søke om refusjon

Alle instanser som er involverte i denne saken forsikrer kundene om at alle penger er sikre, og vil bli tilbakebetalt til de som søker refusjon på rett måte. Nøyaktig hvordan denne prosessen vil foregå, og hvem som kommer til å betale ut pengene, er foreløpig uklart. Alle Norske kunder av Muchbetter må derfor følge ekstra godt med på kommunikasjon fra Kundeservice hos MuchBetter i disse dager.

Hele historien så langt om MuchBetter:

I februar 2023 begrenset Bank of Lithuania aktivitetene til UAB PAYRNET, og i mars utnevnte den en midlertidig representant for å overvåke aktivitetene til denne institusjonen. I 2022 kom institusjonen på femteplass blant Litauens elektroniske penger og betalingsinstitusjoner. Den årlige omsetningen (€7,5 milliarder). Ifølge ureviderte data var driftsinntektene i fjor nesten €6,4 millioner.

Her er alt som Bank of Lithuania avdekket under investigasjonen av UAB PayrNet

 • Alvorlige, systematiske og mange brudd på EU’s økonomiske regelverk.
 • Foretakets forretningsmodell var utelukkende fokusert på aktiviteter gjennom mellommenn, ofte uten tilstrekkelig due diligence eller vurdering av egnethet, rykte og risiko.
 • UAB PAYRNET hadde ikke kontroll over hvordan og til hvem mellommennene tilbød foretakets tjenester.
 • Institusjonen oppfylte ikke kravene til periodisk opplæring av mellommenn eller revisjon av deres aktiviteter.
 • Det ble funnet en rekke alvorlige brudd i forbindelse med forebygging av hvitvasking av penger og terrorfinansiering. (AML)
 • Risikovurderingen av hvitvasking av penger og terrorfinansiering fra institusjonens klienter var utilstrekkelig, og i noen tilfeller ikke utført i det hele tatt.
 • Institusjonen klarte ikke alltid å identifisere klienter, eller deres representanter, på en passende måte.
 • UAB PAYRNET klarte ikke å sikre et adekvat internt kontrollsystem på området for forebygging av hvitvasking av penger og terrorfinansiering.
 • Institusjonen lagret ikke relevant informasjon som kunne gjenopprettes ved behov.
 • UAB PAYRNET hadde ikke all informasjon om antall klienter som brukte tjenestene deres, og klarte ikke å kontrollere data på betalingstransaksjoner fra sluttbrukere.
 • Institusjonen klarte ikke å regulere prosessen med å overvåke forretningsforhold og operasjoner ordentlig.
 • Institusjonen rapporterte ikke alltid mistenkelige klientoperasjoner eller transaksjoner til Financial Crime Investigation Service i tide.
 • UAB PAYRNET hadde ikke de nødvendige midlene for å avgjøre om klientenes transaksjoner og operasjoner falt utenfor omfanget av internasjonale restriktive tiltak.
 • Institusjonen klarte ikke å beskytte sluttbrukerfond på en riktig måte under inspeksjonen.
 • Det var tilfeller der institusjonen ensidig avsluttet kontrakter inngått med klienter uten å varsle dem på forhånd.

3 kommentarer til “UAB Payrnet mister lisensen – kunder får søke om refusjon!”

 1. Kongebonus sier:

  Vi kommer tilbake med nærmere informasjon rundt prosessen med å søke refusjon så snart MuchBetter gir instruksjoner hvordan. I mellomtiden setter vi pris på om dere kommenterer rundt hvordan dere har opplevd det som har pågått siden Februar. Hilsen redaksjonen 📰

 2. Line Moen sier:

  Håper dette betyr at vi får pengene våre innen kort tid,

 3. Pål Knapkøien sier:

  Ser veldig lovende ut. Vi spillere har ikke gjort noe galt.pengene våre på konto er jo lovlige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *