Play’n GO – Intervju med en spillutvikler

Publisert: 24/03/2023 Sist Oppdatert: 28/03/2023 4 lesetid

Kongebonus eksklusivt Q&A med Play’n GO’s George Olekszy

George Olekszy, Head of Game Retention hos Play’n GO, tok seg tid til å svare på noen spørsmål for Kongebonus. Vi spurte om studioets tilnærming til å lage slots, og planer for tiden fremover. George forteller også den interne historien om lanseringen av publikums-favoritten Legacy of Dead. Nok en gang tar Kongebonus deg med bak kulissene til en av de virkelig store providerne på verdensbasis.

George Olekszy er en erfaren aktør innen iGaming-industrien med over ti års erfaring. Han innehar for tiden stillingen som Head of Game Retention hos Play’n GO, etter å ha startet i selskapet i januar 2022. Før han begynte hos Play’n GO, hadde Olekszy viktige roller i anerkjente selskaper som Entain, The Rank Group og Eyas Gaming. Hans omfattende erfaring og kunnskap om bransjen har gjort det mulig for ham å gi betydelige bidrag til alle organisasjonene. Han spiller nå en nøkkelrolle i å drive engasjement og holde retensjon av spillere hos Play’n GO.

Intervjuet:

Kongebonus: Alle vet nå at Play’n GO aldri kommer til å lage en spilleautomat med bonuskjøp-funksjon (bonus buy). Hvorfor er det slik? Hvilke betraktninger ligger bak dette? Er dere ikke redde for å falle bak konkurrentene deres, og rett og slett tape penger på dette?

George: Å bygge slots som spillerne våre kan nyte på en trygg og bærekraftig måte, er ikke til forhandling for oss i Play’n GO. Vi har et rykte som den ledende leverandøren av casino-underholdning i regulerte markeder av nettopp denne grunn. Vi verdsetter spillersikkerhet fremfor alt annet, selv når det betyr å ta beslutninger som kanskje lar noe kortsiktig kommersiell gevinst ligge igjen.

Og kortsiktig er akkurat hva gevinstene er. For oss handler dette om å levere langsiktig verdi til spillerne våre ved å gi dem en fantastisk, morsom spillopplevelse. Å bruke mekanikker som tømmer saldoen deres så raskt som mulig, oppnår rett og slett ikke det. Stadig flere regulatorer deler dette synet; Storbritannia og Nederland har allerede beveget seg til å begrense eller forby bonuskjøpsfunksjoner, og det er sannsynlig at andre vil følge etter i deres fotspor.

Kongebonus: Har Play’n GO en strategi for å tiltrekke seg spillere som er helt nye innenfor spilleautomater på nett?

George: Det er viktig å lage spill som er tilgjengelige. Nettautomater kan være enormt underholdende, men det er sant at for noen nye spillere, kan de også virke litt skremmende. Noen blir rett og slett skremt av sjargongen, eller forstår kanskje ikke hvordan spillet fungerer i praksis. Vi ser på det som en arbeidsoppgave å tilby et trygt inngangspunkt til spilleautomater på nett for de som ønsker å prøve.
Vår kommende tittel, Gerard’s Gambit, er et fint eksempel på dette. Det tar spillerne med på en reise gjennom en engasjerende historie over 10 nivåer. Etter hvert som spillerne avanserer i spillet, både utdanner og underholder det. Vi tror det er et flott eksempel på den fremtidige retningen for vår bransje, og vi er veldig spent på å se hvordan det mottas når det lanseres i April.

Kongebonus: Legion Gold ble lansert i begynnelsen av februar 2023. Den slo ned som en liten bombe fra første dag. Hva tror du forårsaket denne umiddelbare populariteten?

George: Vi er spesielt stolte av Legion Gold, og spillet har virkelig slått an hos spillerne i ukene siden det ble lansert. For de som ennå ikke har prøvd automaten, er tittelen en historisk slot ikke ulik temaet i Rise of Olympus og Gates of Troy, men denne gangen henter den inspirasjon fra det gamle Roma.
Mekanikkene er dynamiske, men enkle nok for nykommere til å raskt få taket på, og vi har også integrert noen virkelig innovative funksjoner. Symbolene selv er knyttet til spillets narrativ, og spillerne kan følge progresjonen via sine «liv». Det er fortsatt tidlig dager for dette spillet, men det har potensiale til å bli en ny Play’n GO-klassiker.

Kongebonus: Vi har hørt noen rykter om at populariteten til Legacy of Dead tok Play’n GO litt på senga da den ble lansert i 2020. Er dette sant, og hvis ja, kan du fortelle oss hva som skjedde?

George: Vi har laget spilleautomater i snart to tiår nå, men vi klarer fortsatt å overraske oss selv noen ganger! Selvfølgelig visste vi at vi hadde en vinner med Legacy of Dead. Vår Dead-serie har slått an hos fansen i mange år, og Legacy of Dead var en spennende måte å utvikle serien videre. Men ja, suksessen denne spesielle tittelen fortsatt nyter er bemerkelsesverdig. Det er alltid et element av det ukjente når du slipper et nytt spill ut på markedet, og vi kunne ikke vært lykkeligere med hvordan Legacy of Dead. fungerte.

Kongebonus: Hva kan du si om Play’n GO‘s planlagte utgivelser de neste månedene fremover, hvilken kommende slot har dere høyest forventning til?

George: Vi er veldig begeistret for det vi har planlagt resten av 2023. Ett spill som jeg personlig ser frem til er Sweet Alchemy 2. Her hos Play’n GO er vi stolte av historiene vi forteller innenfor spillene våre, og vi gleder oss til å følge opp suksessen til det originale Sweet Alchemy-automaten med denne oppfølgeren. Vi har forbedret denne oppfølgeren med et utvidende rutenett, samt nye mega-symboler, og vi er sikre på at den vil bli populær blant spillerne når den blir lansert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *